FOUTCODES

close up of car dashboard with collection of fault code icons lighting up

FOUTCODES UITSCHRIJVEN / WEGSCHRIJVEN

Wat zijn foutcodes

Motorstoringscodes, ook bekend als Diagnostic Trouble Codes (DTC), of soms P-Codes, worden aangegeven wanneer de motorbesturingseenheid vaststelt dat er mogelijk een probleem of storing is met het motormanagementsysteem. Met het uitschrijven / wegschrijven / uitschakelen van foutcodes voorkomen we dat dashboard lampjes gaan branden en dat het voertuig in noodloop komt.

De reden voor de foutcode zelf is om het probleem te traceren naar een specifiek gebied of een specifieke sensor in het systeem, zodat iedereen die aan het voertuig werkt het probleem kan traceren. 

DTC- en motorfoutcodes bestaan uit 1 beginletter gevolgd door 4 cijfers, die samen uniek zijn voor een onderdeel of sensor in het motormanagementsysteem.

Prijs: vanaf €150,-*

* ex. btw.

Waarom foutcodes uitschrijven?

Het permanent verwijderen van foutcodes uit het motormanagementsysteem is een zeer nuttig proces bij het modificeren van een voertuig. Het verwijderen van onderdelen zoals wervelkleppen, EGR-kleppen, andere modules enz. veroorzaken vaak foutcodes die in het geheugen van de ECU. Deze worden opgeslagen, samen met lampjes op het dashboard en de “limp mode”. Door de gegevens van de ECU te hercoderen en de specifieke foutcode permanent te verwijderen, kunnen we voorkomen dat de lampjes op het dashboard gaan branden en dat het voertuig in noodloop komt.

Rica heeft 200 dealers wereldwijd in 29 landen