OPF / GPF ROETFILTER

close up of particulate filter dpf delete

OPF / GPF (ROETFILTER) UITSCHAKELEN / VERWIJDEREN

Wat is OPF/GPF (roetfilter)

Een Otto Partikelfilter (OPF) of Gasoline Particulate Filter (GPF) is een filter dat wordt gebruikt in benzinemotoren om de uitstoot van schadelijke roetdeeltjes te verminderen. Deze filters vangen en slaan roetdeeltjes op die vrijkomen bij de verbranding van brandstof, wat helpt om de luchtkwaliteit te verbeteren en te voldoen aan strenge emissienormen.

Software uitschakeling

OPF/GPF delete is een combinatie van het verwijderen van het roetfilter en een software aanpassing. Als het filter niet meer in de uitlaat aanwezig is, zal de ecu hier meerdere foutmeldingen op geven en moet dus ook in de software worden weg geschreven. Als het OPF/GPF filter wordt verwijderd is het noodzakelijk om deze ook weg te programmeren in de software.

Prijs: vanaf €350,-*

* ex. btw.

Waarom kiezen voor een OPF / GPF uitschakeling

  • Verbeterde Prestaties: Verwijdering kan leiden tot een vermindering van tegendruk in het uitlaatsysteem, wat de motorprestaties kan verbeteren.
  • Kostenbesparing: Het vermijden van dure vervangingen of reparaties van een verstopt of defect filter. Zonder de OPF/GPF zijn er minder componenten die onderhoud of reiniging nodig hebben, wat de onderhoudskosten op de lange termijn kan verlagen.
  • Verbeterde Brandstofverbruik: In sommige gevallen kan het verwijderen van de OPF/GPF leiden tot een verbeterd brandstofverbruik, aangezien de motor minder hard hoeft te werken om uitlaatgassen door een verstopt filter te duwen.
  • Geen Foutmeldingen: Een beschadigde of verstopte OPF/GPF kan foutmeldingen en waarschuwingslampjes op het dashboard veroorzaken. Door de filter te verwijderen en de software aan te passen, worden deze problemen geëlimineerd.

Rica heeft 200 dealers wereldwijd in 29 landen