START/STOP

close up of a engine start stop button with green indicator light

START / STOP UITSCHAKELEN / VERWIJDEREN

Wat is Start/Stop

Start / stop-technologie, ook bekend als auto-stop-start, idle-stop, etc., is een relatief nieuwe functie die is ontworpen om autobezitters te helpen brandstof te besparen. Wanneer u vastzit in het verkeer, schakelt het systeem de motor uit, waardoor brandstof wordt bespaard die anders verloren zou gaan wanneer de auto stilstaat. Met het softwarematig uitschakelen van de Start/Stop functie, kunt u precies rijden zoals u zelf wilt.

Prijs: vanaf €175,-*

* ex. btw.

Voordelen Start/Stop uitschakelen/verwijderen

 • Meer kilometers
  Voor wie in gebieden met druk verkeer woont, of vaak in een file staat kan de start/stop een voordeel opleveren. Sommige eigenaren melden dat ze tot 12 procent besparen. Hoewel het waarschijnlijk zinvol zou zijn om start/stop alleen te gebruiken tijdens lange wachttijden en niet tijdens stop-and-go situaties.
 • Beter voor het milieu
  Wanneer u uw motor uitzet, heeft u natuurlijk geen uitstoot. Volgens studies kan start/stop tot 15 procent minder uitlaatgassen veroorzaken. En elke molecule koolstofdioxide die niet in de atmosfeer terechtkomt, is goed voor het milieu.

Nadelen Start/Stop uitschakelen/verwijderen

 • Slijtage
  Veelvuldig starten en stoppen kan zijn tol eisen op sommige onderdelen, hoewel deze onderdelen in de meeste voertuigen zijn versterkt om het extra werk aan te kunnen.
 • Het kan echt vervelend worden
  Niet alle bestuurders kunnen wennen aan de technologie, en het voortdurend in- en uitschakelen van de motor kan ronduit vervelend worden. Hopelijk kunt u, als u er eenmaal aan gewend bent, gewoon genieten van de voordelen voor het milieu en vooral voor uw brandstofverbruik.

Rica heeft 200 dealers wereldwijd in 29 landen