CHIPTUNING STAGES

CHIPTUNING STAGES

Chiptuning

Ervaar betere prestaties met de chiptuningdiensten van Rica Engineering! Kies uit Eco, DSG en Stage 1, 2 en 3 chiptuning voor meer vermogen en koppel. Niet alle voertuigen ondersteunen Stages 2 en 3. Gebruik de tool hierboven om de opties voor uw auto te bekijken.

Chiptuning herdefinieert het potentieel van uw auto door de prestaties en het vermogen te optimaliseren met behulp van de geavanceerde software van Rica. Autofabrikanten creëren mogelijkheden voor optimalisatie binnen de ECU-instellingen. Onze nauwgezette aanpassingen verbeteren de motorprestaties – meer koppel, vermogen, topsnelheid en brandstofefficiëntie.

Vertrouw op Rica’s superieure software, die 100% naleving van de dealerservice garandeert. Ervaar het toppunt van rijprestaties met Rica Engineering!

Prijs: vanaf €332,-*

* ex. btw.

Verbeter het motormanagement

De ECM (Engine Control Module) is de belangrijkste autocomputer. Hier bevindt zich een geheugenchip, opgebouwd uit duizenden variabelen, mappen en tabellen. Deze data bepalen hoe de ECM de motor aanstuurt en regelt o.a. het brandstofverbruik, het ontstekingstijdstip en de turbodruk.

In de motor zitten op diverse plaatsen sensoren die informatie naar het motor management sturen.  De computer gebruikt het programma dat de fabrikant heeft ingevoerd om alles te sturen. Het programma bepaalt de hoeveelheid brandstof die mag worden ingespoten en op welk tijdstip, De ontstekingshoek, hoeveelheid turbodruk, opening gasklep etc. Bij chiptuning beïnvloedt men deze waardes.

RICA software ontwikkeling

Met gespecialiseerde software tools, bewerken en optimaliseren wij de tabellen en variabelen van de ECM-software. Dit zorgvuldige proces duurt soms enkele dagen en soms weken. We meten op de testbank exact hoe de motor op deze wijzigingen reageert. Als de software optimalisatie is voltooid, gebruiken we dit sjabloon bij het aanpassen van vergelijkbare softwareversies. Om er zeker van te zijn dat de software altijd aan de laatste eisen voldoet, herzien wij de sjablonen regelmatig.

Rica heeft 200 dealers wereldwijd in 29 landen